2011. szeptember 7., szerda

A Volkswagen nemcsak tehetségeire összpontosít

Hanem folyamatosan fejleszti vadonatúj és egyben a márka első WRC-jét a Volkswagen Polo R WRC-t, amelyet 2013-ra ígérnek a rali vb pályáira.

A németek jelenleg a rali vb-n szereplő Skoda Fabia S2000-üket használják arra, hogy új üdvöskéjük alkatrészeit teszteljék.

„A Fabia a Polohoz hasonló platform, ezért néhány elemet ki tudunk próbálni rajta. Alkatrész alatt pontosan a gátlókat, a felfüggesztést, és a fogaslécet kell érteni.”mondta a csapatfőnök Kris Nissen.

„Annyit még elmondhatok, hogy nagyon jól állunk, és ha továbbra is így haladunk tartani tudjuk magunkat az ütemtervhez, minek eredményeképp még az év vége előtt végzünk és 2012-t egy teljesen tesztre kész autóval kezdhetjük meg.”tette hozzá.

A Volkswagen az előzetes teszteket a veteránnak számító Dieter Depping segítségével bonyolította le egy Skodával.
Mint tudjuk a Volkswagen Motorsport megkörnyékezte Sébastien Loeböt, a hétszeres világbajnok azonban nemet mondott az ajánlatra. A fiatal francia Sébastien Ogier is marad a Citroennél.

Mr. Hollywood (Petter Solberg) neve azonban újra felbukkant, mint első lehetséges jelölt, aki az új Polo R WRC-ben foglalhat helyet 2013-tól, bár rajta kívül többen is esélyesek még a pilótaülésre, mint például a korábbi Subarus Chris Atkinson.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése