2011. augusztus 28., vasárnap

A Volkswagen folytatja a tehetségkutatást

A Volkswagen Motorsport a novemberi Wales Ralin újabb tehetségnek ad lehetőséget, hogy bizonyítson.

A 2011-es év utolsó vb futamán a 29 éves új-zélandi Emma Gilmour tehetné próbára vezetői képességeit a Volkswagen színeiben. A német cég júliusban, a Finn Ralin kezdett bele tehetségkutató programjába, melyen belül két Skoda Fabia S2000-t indít egy-egy vb futamon, és minden versenyen újabb reménységet ültet a kormány mögé.

„Már felvettük a kapcsolatot Emmával. Szeretnénk látni mit teljesít egy teszten, viszont az időpont még nincs véglegesítve. A cél az, hogy versenyeket nyerjünk, szóval, ha Emma eljön és jól teljesít még versenyen is beülhet az autóba.”mondta Kris Nissen a Volkswagen Motorsport igazgatója.


Az eddig a leendő vb-s csapattal kapcsolatba került 25 pilóta többsége férfi, és Nissen bevallotta, nem valószínű, hogy ők lesznek az Audi után a következő gyári csapat, akik női pilótát ültetnek egy csúcskategóriás rali autóba.

„Nagyon jó lenne több női pilótát látni, habár őszintén szólva ebben a pillanatban úgy érzem sok fiatal srácnak több esélye van, mint Emmának.”magyarázta Nissen.

Eddig két futamon vannak túl. Egy Finn Ralin, ahol az egyik Skodájukat egy finn pilóta vezette és egy német, ahol egy pilótájuk szintén hazai (német) versenyző volt. De Kris szerint a Cardiff központú Wales Ralin nem feltétlenül lesz brit pilótájuk.

„Nemzetköziek vagyunk. Nem a versenyző nemzetisége a lényeg, ez sokkal inkább az igazi tehetségről szól.”tette hozzá Nissen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése